Het maakt niet uit hoe oud je bent, mama’s eten blijft het lekkerst! Dat moeten de heren achter La Cuisine Mama ook hebben gedacht.
Zondag 17 februari vond de allereerste editie van La Cuisine Mama plaats in Noah Rotterdam. Radiochicks Lorainne en Ashanti waren aanwezig. Whoop Whoop??
Zeven gerechten in vier gangen
De gehele avond stond in het teken van de meest
lekkere en authentieke gerechten uit zeven verschillende landen: Mexico, Portugal, Amerika, Argentinië, Madagaskar, Japan en last
but not least Algerije. De chef-koks leerden de gerechten van hun eigen moeders
en van andere moeders in hun omgeving. Vervolgens maakten zij zich deze
gerechten eigen om deze te serveren aan hun gasten.
Wat dit concept extra bijzonder maakt, is de hele beleving eromheen. Zo werden de drankjes afgestemd op de gerechten en landen van herkomst. Op die manier voelde het net alsof je je in Mexico of Japan bevond.
“Rotterdam is magisch”
Maar hoe is nou eigenlijk het idee voor dit bijzondere concept ontstaan? Lorainne vroeg het aan bedenker en chef-kok Younes Bouzalmat. Samen met zijn goede vriend Rivaldo (ook kok) kwam hij op het idee voor La Cuisine Mama. De heren dachten terug aan hun eigen jeugd en het eten die hun moeders voor hen maakten. Na een paar brainstormsessies was La Cuisine Mama geboren. “Wij wilden de ‘oude’ gerechten uit onze jeugd in een nieuw jasje steken”, vertelt Younes.
En omdat ze zelf Rotterdammers in hart en nieren zijn, kon het dan ook niet anders dat de allereerste editie gewoon hier in 010/Roffa moest plaatsvinden. “We zijn zelf Rotterdammers! Rotterdam is magisch”.
Team Moeilijke eters vs. Team Makkelijke eters
Ook onze radiochicks mochten lekker smullen van
het eten. De meiden kwamen zelf tot nieuwe inzichten over zichzelf. Zo blijkt
dat Lorainne best wel een moeilijke eter is. Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet, zoals het bekende
spreekwoord luidt. Toch viel een van de gerechten heel goed in de smaak bij
Lorainne. Het gerecht uit Amerika (gefrituurde kippendij in tempura beslag met
een Mango Chutney en zoetzure ananas) wist uiteindelijk haar hart te stelen. Ashanti
blijkt juist een vrij makkelijke eter te zijn. Zij vindt het wel leuk om een
beetje te experimenteren met eten. Haar favoriete gerecht kwam uit Madagaskar;
een pastagerecht met vis.
Wat vonden de bezoekers van de avond? En welke gerechten vielen bij hen goed in de smaak? Je hoort het antwoord op deze vragen en meer in het Chicks report hieronder!
Op zondag 31 maart vindt de tweede editie van La Cuisine Mama plaats. Volg La Cuisine Mama op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!