Podcast: Play in new window | Download (Duration: 44:42 — 102.4MB) | Embed
Subscribe: Spotify | TuneIn | RSS | More
Ruim 3 procent van de kinderen in Nederland heeft te maken met kindermishandeling. Althans, het gaat hierbij om kinderen waarbij professionals mishandeling hebben gesignaleerd. Aangezien niet alle gevallen van kindermishandeling zijn gesignaleerd zal het daadwerkelijke aantal nog een stuk hoger liggen!
Als we het hebben over 3% dan gaat het al over zo’n 90.000 tot 127.000 kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die te maken krijgen met kindermishandeling. Een bizar aantal toch? Hierover gaan we in gesprek met Carola Dogan en Yvonne Langendoen die zich inzetten voor het project Co-Happiness.
Het project Co-Happiness, gecoördineerd door Dona Daria heeft als doel kinderen bewust te maken van wat kindermishandeling is en wat zij er tegen kunnen doen, en de professionals die werken met kinderen die slachtoffer zijn van kindermishandeling of getuige zijn van huiselijk geweld, beter inzicht te geven in de belevingswereld en de oplossingen van die kinderen.
Wat uit hun eerste onderzoek blijkt, is onder andere dat kinderen verwaarlozing vaak niet herkennen als mishandeling.
Carola Dogan
Carola Dogan, moeder van 2 eigenwijze kids, projectmanager Europese projecten bij Dona Daria en kindercoach.
In haar werk ziet ze regelmatig gezinnen waarbij het niet goed gaat. Hoewel meestal al veel eerder voor mensen in de omgeving van die gezinnen duidelijk is dat er iets niet klopt, komt hulp vaak laat. Als er eenmaal hulp is, sluit die nog lang niet altijd aan bij de behoeften van het kind. Met het project Co-Happiness kijken we samen met organisaties uit andere Europese landen hoe we daar iets aan kunnen doen. Enerzijds door kinderen zelf te versterken, anderzijds door professionals te helpen op het level van het kind te communiceren.
Yvonne Langendoen
Yvonne Langendoen, moeder van 2 zoons en oma, pedagogisch werker, coach, (spiritueel) therapeut en ervaringsdeskundige.
Ooit was zij slachtoffer, maar nu is zij overwinnaar. Ze heeft jeugdtrauma’s overwonnen en gewerkt aan haar levensmissie. Ze heeft Praktijk de Overwinning opgezet en is auteur van Wilskracht en Engelengeduld. Haar missie is om anderen te inspireren, te motiveren en te coachen om negatieve ervaringen om te keren naar iets positiefs. Ze is rolmodel bij Dona Daria en sinds kort ook onderdeel van Stichting Confro, waar zij confrontatietheater maakt.
Je bent elke woensdagavond van harte welkom om de podcast en talkshow bij te wonen. Graag zien we je vanaf 18:00u in de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de 1e verdieping (de jongerenvloer). De podcast is vanaf vrijdag te beluisteren via onze website spotify, iTunes en Tunein!