Podcast: Play in new window | Download (Duration: 53:43 — 45.5MB) | Embed
Subscribe: Spotify | TuneIn | RSS | More
Zeg je ‘talentontwikkeling’ en ‘zelfontplooiing’, dan zeg je Quardin! Met Quardin biedt oprichter Fariesh Abdoelrahman jongeren een platform en helpt hij hen hun talenten te ontwikkelen. Hoe hij dat precies doet én wat zijn motivatie is hoor je in deze nieuwe podcast aflevering. Ook praten we met Jamie Hoogeveen. Zij wil Rotterdam een nog mooiere stad maken door met haar platform SUCCESSOUL mentale gezondheid laagdrempelig, alledaags en alle tijds te maken.
In 2016 richtte Fariesh Abdoelrahman Quardin op om jonge creatievelingen een platform te bieden. Hij is een netwerker, verbinder en een bruggenbouwer die denkt vanuit kansen en mogelijkheden. Doormiddel van masterclasses als ‘Van Droom Naar Doel Is Doen!’ en ‘Ask anything sessies’ probeert hij met Quardin jongeren te versterken en verbinden. Met Quardin zet hij verder in op de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling van de jongeren, waarbij de doelstelling is om impact te maken. Hij stimuleert jongeren met zijn platform dan ook om vooral te kijken naar interesses en zet in op intrinsieke motivatie. Daarnaast is Fariesh ook actief in de muziek en entertainmentindustrie waarin hij verschillende artiesten begeleidt.
Quardin x SUCCESSOUL
Afgelopen zomer deed Quardin in samenwerking met de bibliotheek Rotterdam een oproep aan alle jonge Rotterdammers tussen de 13 en 23 jaar oud om hun stem te laten horen. De jongeren werd gevraagd om hun ideeën te delen over hoe we Rotterdam een nog betere, mooiere en leukere plek kunnen maken om in te studeren, werken, wonen en leven. Jamie Hoogeveen was één van de jongeren die gehoor gaf aan deze oproep!
Jamie Hoogeveen wil Rotterdam een nog mooiere stad maken door met haar platform SUCCESSOUL mentale gezondheid laagdrempelig, alledaags en alle tijds te maken.
Zo vertelt Jamie:
“In Rotterdam zijn we rijk aan cultuur en diversiteit onder jongeren en de urban scene is groot. We zien hierdoor veel mooie dingen ontstaan en gebeuren. Maar hoe zit het ‘behind the scenes’ in de meest letterlijke vorm: hoe gaat het met het brein van de jongeren in deze urban scene? Mentale gezondheid is iets wat anno 2020 steeds meer aandacht krijgt. Er komen steeds meer en meer signalen binnen dat de prestatiedruk hoog ligt onder jongeren, op alle soorten leefgebieden.
We dealen met burn-outs, depressies, maar ook lichtere vormen zoals FOMO (Fear Of Missing Out). Ondanks dat de mentale gezondheid steeds meer aandacht krijgt, blijft het voor veel van ons een drempel. Want, ik ben toch helemaal niet ziek? Het lukt mij toch nog om alle ballen hoog te houden? Er is toch niets mis met mij? Hij of zij doet het toch ook en diegene heeft nergens last van dus mijn overprikkelde gevoelens mogen er niet zijn. Onbewust of bewust zijn dit gedachten die er door veel van onze hoofden schieten op het moment dat we het over mental health hebben. En dit is nou precies wat ik aan wil pakken.”
Jamie vergezelt Fariesh bij ons in de podcast en zal dan nog meer over haar ideeën vertellen!
Podcast
Wees welkom in de bibliotheek op de jongerenvloer en luister mee via de silent disco headsets. Kan je niet op locatie komen? Bekijk dan onze podcast via de Facebook livestream.
De complete podcast is elke vrijdag te beluisteren via onze website, Spotify, Apple Podcasts en Tunein!