Podcast: Play in new window | Download (Duration: 48:33 — 111.2MB) | Embed
Subscribe: Spotify | TuneIn | RSS | More
DIF is een platform dat innovatieve ideeën, plannen en pilots belicht die een oplossing bieden voor een van de wereldproblemen. Dat klinkt wel heel erg stoffig hè? Maar wat dacht je van schoenen van ananasafval en van steden en landen die plastic verboden hebben?!
In augustus 2017 was het gebruik van plastic tassen volledig verboden in Kenia. Als iemand wordt gevonden die een plastic tas verkoopt, produceert of zelfs draagt, kan dit tot 4 jaar gevangenisstraf of een flinke boete van maximaal 35.000 euro opleveren.
Een ander opvallend project is de creatie van een nieuwe geiten industrie in Nepal om hiermee de aardbevingsslachtoffers in Nepal te helpen. DIF:
“Wij brengen de cashmere industrie weer terug naar Nepal. Kleinschalig geitenhoeden door families, met respect voor dier en natuur, handmatig kammen, spinnen, verven met natuurlijke materialen en het verwerken tot slow fashion items, die een leven lang meegaan.”
De wol wordt gebruikt voor het kledingmerk SoGoodToWear. Sogoodtowear maakt luxe basics van 100% diervriendelijke, fairtrade cashmere kleding die wordt verkocht in Europa. De winst daarvan gaat terug naar Nepal om de kudde nog verder uit te breiden en de leefomstandigheden van de werkers te verbeteren.
Met deze en vele andere projecten probeert DIF een verschil te maken in de wereld! Het stimuleren van de verschillende aspecten van duurzaamheid (denk bijv. aan zelfvoorzienende en schone energie) speelt daar een belangrijke rol in. Maar de wereldverbeteraars houden zich ook bezig met het bestrijden van armoede. Daarbij wordt onder andere ook gekeken naar de rol die de allerrijksten hierin vervullen.
In deze podcast spraken wij met Fons en Jacqui Burger van DIF over de verschillende projecten waar DIF zich mee bezig houdt. Maar ook over hoe wij ons steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu.
Je bent elke woensdagavond van harte welkom om de podcast en talkshow bij te wonen. Graag zien we je vanaf 18:00u in de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de 1e verdieping (de jongerenvloer).
Heb je vorige week de talkshow en podcast gemist, maar ben je wel nieuwsgierig? Je kan de laatste uitzending met Aafke Romeijn terugluisteren en kijken via Facebook.